IE Warning
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!
 
 
 

Нашето предложение за незабравимата ви почивка в Италия, посещение на най- живописните кътчета

 

 

 

 

 

 

Възможностите за еднодневни екскурзии са действително много. Минималното необходимо време да се видят най-основните забележителности е седем дена.
Ще Ви предложим няколко варианта, които може да комбинирате според предпочитанията си или след консултация с нас.

посещение на Castiglione del Lago1. Това е кратък маршрут, удобен за първи ден след пристигането- посещение на CASTIGLIONE DEL LAGO, CORTONA, PANICALE. Първият град се намира на брега на Тразименското езеро като старата му част е много красива. Гледката към езерото е още по-впечатляваща от стените на крепостта. Кортона е безспорно едно от най-интересните селца в Тоскана. Тук е сниман филмът „Под небето на Тоскана“. Паникале е само на километър от къщата и е в списъка на най-красивите средновековни селища, разположени на хълм в Италия.

 

 

2. Посещение на Рим.
3. Посещение на Флоренция – ренесансовата столица на Италия
4.посещение на CORCIANO, PERUGIA, PASIGNIANO SUL TRASIMENO. CORCIANO, PERUGIA, PASIGNIANO SUL TRASIMENO. Перуджа е главният град на УМБРИЯ и не е за пропускане, а другите две селца не са големи и не отнемат много време. Това е маршрут с радиус от тридесет километра.

 

 

 

 

 

 

collage3

посещение на SIENA и SAN GIMIGNANO

5. SIENA и SAN GIMIGNANO. Сиена- който не е ходил непременно трябва да отиде. Може би това е дестинация номер 1 в Италия. Сан Джиминяно е изключително интересен. Наричат го средновековният Ню Йорк заради множеството високи кули.

 

 

 

 

 

collage4

посещение на BAGNO VIGNONI, BAGNI SAN FILIPPO, MONTEPULCIANO

 

 

 

 

 

 

 

 
6. Посещение на минералните извори в района- BAGNO VIGNONI, BAGNI SAN FILIPPO, MONTEPULCIANO. Банйо винйони е интересен с водния си площад. В бани Сан Филипо може да се потопите свободно в топлата минерална вода. Монтепулчиано е световно известен с първокачественото си вино и изби от времето на етруските, също така е един от най-предпочитаните от туристите градчета в Тоскана.

 

 

 

 

 

 

 

7. посещение на ASSISI,SPELLO, SPOLETOASSISI,SPELLO, SPOLETO. Асизи е задължителна дестинация за Италия. Особено впечатляващ е Францисканският манастир и гроба на св. Франциск.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
8. CIVITA DI BAGNOREGIO, BOLSENA, PITIGLIANO. Чивита ди банйореджио е едно почти напълно запазено антично селище, до което може да се стигне само пеша по мост. В Болсена ще се насладите на синьото Бпосещение на CIVITA DI BAGNOREGIO, BOLSENA, PITIGLIANO олсенско езеро и града, а за Питилиано снимката говори достатъчно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
9. ORVIETO и градчетата по пътя към него. Орвието е много интересен град, разположен на високо плато и посещение на Orvietoограден с крепостни стени. Тук е една от най-красивите катедрали в Тоскана, както и най-хубавото бяло вино.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
10. PIENZA и гледките по пътя към него. През този ден ще видите най-красивите тоскански пейзажи. Тук са посещение на Pienzaправени повечето известни пейзажни фотографии. Пиенца е спокойно старинно градче, където се правят световно известни марки сирена. По главната улица в стария град има десетки магазинчета за сирена и други пикантни деликатеси.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
посещение на San Galgano11. SAN GALGANO и околностите. Това е полуразрушена ранно средновековна катедрала. Тя е свързана с ордена на Тамплиерите. Тук и днес те се събират на 21юни. В близост се намира църквата със забития в скалата меч на рицаря Галгано, основател на ордена. Оттук е взаимствана историята за крал Артур. Околностите изобилстват с красиви гледки и села.
12. ABAZZIA DI MONTE OLIVETO MAGIORE и околностите. Това е действащ манастир на ордена на Бенедиктинците със свободен достъп. Интересен е както самият манастир, така и магазинът и избата към него. Околностите отново са едни от най-добрите примери за Тоскански пейзажи.

посещение на ABAZZIA DI MONTE OLIVETO MAGIORE
Кои от изброените маршрути да се изберат е въпрос на лично предпочитание. Много от тях могат да се изменят.В околностите има още много други забележителности и интересни места. Най-правилно е преди заминаването с наша помощ да се състави окончателната програма. След нейното съставяне ще Ви бъдат предоставени много повече подробности са забележителностите, маршрута и други практични съвети за паркирането, пазаруването, кулинарните изживявания и др.