IE Warning
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!
 
 
 

Къща за гости Веселата Къща в село Арда

 

На 14.06.2021 приключи основен ремонт на механата и кухнята. Вече гостите могат да се насладят на по- голямо удобство, тъй като механата и кухнята вече имат вътрешна врата към останалата част от къщата!


 

Къща за гости Веселата Къща се намира в с. Арда, Смолянско. За да се стигне до селото, се пътува на юг от гр. Смолян като се минава през селата: Чокманово, Смилян, Кошница, Могилица. Накрая се стига до с. Арда, което е на 27 км. от Смолян. Още с пристигането човек разбира, че е попаднал в необикновено място. На пръв поглед- село като село, но с всяка изминала минута започват да те обхващат по- специални чувства, сетивата ти се изострят към красивото, обзема те странно спокойствие, времето тече по-различно. Това е така, защото Арда се намира в най-красивата и запазена част на Родопите – Арденския дял, който е природен феномен.

 

Селото отстои само на два км. от границата с Гърция като се намира в красива долина, заобиколена от гористи хребети и обширни поляни. Климатът е благоприятен – прохладно лято, прекрасна слънчева есен, мека и снежна зима, цветна пролет. Близостта на Егейско море (само 47 км.) оказва приятно влияние.

 

 

Къща за гости Веселата Къща се намира до църквата и римския мост. Тя е строена в началото на 20в. – изцяло от камъни. След скорошната й реновация, на къщата е вдъхнат нов живот. Цялостното й излъчване е в средиземноморски стил. Тук ще се насладите на тишина, спокойствие, а пролетта и лятото на прекрасен птичи хор. (виж галерията)

 

За отсядане се предлагат две стаи и малък апартамент, като в едната има спалня, във втората – две ъглови легла и разтегателен диван, а малкият апартамент е оборудван със спалня, разтегателен диван, кухня, трапезария и тераса. Всички стаи, с изключение на таванската, разполагат със самостоятелен санитарен възел. На третия етаж (тавански) е изградена банкетна зала с панорамна тераса и удобен миндерлък за двама души. На първия етаж е разположенa механа с кухня, камина, сателитна телвизия и винарна, всичко за ползване само от гостите! По желание може да поръчате специалитети или да използвате напълно оборудваната кухня сами. Отоплението на къщата е местно парно, което я поддържа топла през цялата зима.

> Предлага се наемането на коне с опция за водач, който ще Ви покаже или ще Ви даде насоки за най-невероятните места в околността: изворите на река Арда, пещера Ухловица, екстремната водна пещера Голубовица, античната крепост Калето и много други.

> Предлага се ОФРОУД разходка с джипове до пещера със скални рисунки и панорамна площадка със стъклен под.


 

Към Цени